Asbest platen

Net zoals andere materialen in- en rondom uw huis asbest kunnen bevatten geldt dat ook voor plaat materiaal. Asbest platen zoals golfplaten, gevelpanelen, sandwichpanelen en board platen werden vaak gebruikt voor onder andere daken. Dit werd simpelweg gedaan omdat asbest erg sterk en flexibel is en een isolerende en brandwerende werking heeft. Echter kan asbest erg schadelijk zijn voor uw gezondheid en is het zaak om dit te verwijderen.

Op deze pagina vind u alles over het herkennen van asbest platen, over het verwijderen van asbest platen en over de kosten van het verwijderen.

Asbest platen herkennen

Asbesthoudende materialen zijn veel gebruikt in gebouwen en woningen. Het gaat in dit geval wel om oude gebouwen en woningen, want wegens gezondheidsredenen is het gebruik van asbest sinds 1993 verboden.

Asbest golfplaten kunnen aan een aantal kernmerken herkend worden:

  • Een typisch kenmerk van asbesthoudende golfplaten is een wit gespikkeld patroon. Echter is dit soms niet zichtbaar omdat er een ander soort asbest in de plaat is verwerkt of omdat de plaat is geschilderd.
  • Ook is een asbest plaat vaak te herkennen aan een honingraatstructuur die zichtbaar is aan de onderkant van de golfplaat.
  • Asbestvrije platen zijn te herkennen aan een markering bestaande uit de letters NT plus 5 getallen. Dit NT-nummer is in de een-na-laatste golving gegraveerd. Ontbreekt dit NT-nummer dan kan er asbest in uw golfplaten aanwezig zijn.

Andere asbest platen zoals gevelpanelen, sandwichpanelen en board plate zijn minder goed te herkennen. Vermoed u dat uw platen asbest bevatten, of twijfelt u nog? Neem dan contact met ons op om de platen te laten controleren.

Asbest platen verwijderen

Asbest platen mag je onder bepaalde voorwaarden zelf verwijderen. Het oppervlakte (bijvoorbeeld het dak) moet hiervoor kleiner zijn dan 35 m2. Daarnaast mag het materiaal niet vast gespijkerd, gelijmd of geniet zitten. Dit moet je vooraf altijd melden bij de gemeente. Als je de asbest platen niet zelf wilt of mag verwijderen helpen wij je aan een gecertificeerde asbest specialist voor het verwijderden van asbest.

Asbestkoning.nl heeft een hecht team van gecertificeerde asbestspecialisten. Zowel voor het inventariseren van uw platen als voor de verwijdering van asbest. Onze mensen en ons bedrijf worden aan strenge eisen gecontroleerd en door onze klanten als zeer goed beoordeeld.

Wanneer een klus complex is of met spoed moet worden uitgevoerd, lopen de kosten vaak onredelijk hoog op. Asbestkoning.nl rekent hiermee af en hanteert voor dit soort klussen normale tarieven! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kosten

De kosten voor het saneren (verwijderen) van uw platen met asbest zijn afhankelijk van verschillende factoren. Voorafgaand aan de sanering zelf dient een asbestinventarisatiebureau zoals Asbestkoning.nl te bepalen welke bronnen aanwezig zijn in de asbest platen en in de omliggende ruimte.

Wilt u exact weten wat de kosten zin voor het verwijderen van asbest? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan of neem contact met ons op. Ons team van gecertificeerde asbestspecialisten helpt u graag verder.

U kunt asbest aantreffen:

Vragen?

Neem contact op met onze adviseur

Adviseur Asbestkoning

E-mail mij
Bel