Asbest CV ketel

Net zoals andere materialen in- en rondom uw huis asbest kunnen bevatten geldt dat ook voor uw oude CV ketel. Het asbest zit dan vaak in een asbestplaat die onder en/of achter de CV ketel is geplaatst. Dit werd simpelweg gedaan omdat asbest erg sterk en flexibel is en een isolerende en brandwerende werking heeft. Echter kan asbest erg schadelijk zijn voor uw gezondheid en is het zaak om dit te verwijderen.

Op deze pagina vind u alles over het herkennen van asbest in en rond uw CV ketel, over het verwijderen van asbest in en rond uw CV ketel en over de kosten van het verwijderen.

Asbest CV ketel herkennen

Asbesthoudende materialen zijn veel gebruikt in gebouwen en woningen. Het gaat in dit geval wel om oude gebouwen en woningen, want wegens gezondheidsredenen is het gebruik van asbest sinds 1993 verboden.

In het geval van CV ketels werd asbest toegepast omdat het helpt bij het vasthouden van de warmte, wat voor een betere isolatie zorgt. U kunt asbest aantreffen als:

  • Asbesthoudende plaat onder CV - gips of cement, pakkingen;
  • Afdichtkoord;
  • Afvoerbuis van asbestcement;
  • Isolatie rond afvoerbuis - asbesthoudend gips;
  • Cement;
  • Vezelplaat;
  • Karton.

De toegepaste asbest is zowel hecht gebonden als niet hecht gebonden. Dat wil zeggen dat in het geval van hecht gebonden asbest het vastzit in een ander materiaal. In deze vorm kan het asbest geen gevaar veroorzaken. Het probleem is echter dat oude CV ketels vaak niet meer in perfecte staat zijn. Door de jaren heen zijn ze aangetast en is er de mogelijkheid dat het toegepaste asbest vrij kan komen. U doet er verstandig aan om een asbestinventarisatie te laten doen.

CV ketel met asbest verwijderen

Als u besluit om de CV ketel te laten verwijderen, dan dient dit gedaan te worden door een gecertificeerd saneringsbedrijf.

Asbestkoning.nl heeft een hecht team van gecertificeerde asbestspecialisten. Zowel voor het inventariseren van uw CV ketel als voor de verwijdering van asbest. Onze mensen en ons bedrijf worden aan strenge eisen gecontroleerd en door onze klanten als zeer goed beoordeeld.

Wanneer een klus complex is of met spoed moet worden uitgevoerd, lopen de kosten vaak onredelijk hoog op. Asbestkoning.nl rekent hiermee af en hanteert voor dit soort klussen normale tarieven! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kosten

De kosten voor het saneren (verwijderen) van uw CV ketel met asbest zijn afhankelijk van verschillende factoren. Voorafgaand aan de sanering zelf dient een asbestinventarisatiebureau zoals Asbestkoning.nl te bepalen welke bronnen aanwezig zijn in de CV ketel en in de omliggende ruimte.

Wilt u exact weten wat de kosten zin voor het verwijderen van asbest? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan of neem contact met ons op. Ons team van gecertificeerde asbestspecialisten helpt u graag verder.

U kunt asbest aantreffen:

Vragen?

Neem contact op met onze adviseur

Adviseur Asbestkoning

E-mail mij
Bel