Asbest verwijderen kosten

Wilt u asbest laten verwijderen en bent u benieuwd naar de kosten waar u rekening mee dient te houden? Op deze pagina leest u informatie over asbest verwijderen; van kostenoverzichten tot handige bespaartips.

Asbest saneren

Uiteraard kan asbesthoudend materiaal niet zomaar verwijderd worden. Het verwijderen van asbest kan grote gezondheidsrisico’s met zich mee brengen. Asbest mag in de meeste gevallen enkel verwijderd worden door gecertificeerde bedrijven.
Lees ook: Asbest laten verwijderen

Inventarisatie van aanwezig asbest

Voordat het asbest verwijderd kan worden moet duidelijk zijn of er in het gebouw al dan niet sprake is van asbest. Vervolgens moet er in kaart gebracht worden welke typen asbest gevonden zijn en waar het zich precies bevindt. Om dit te kunnen achterhalen is het aangewezen om een beroep te doen op een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf. Een dergelijk bedrijf kan probleemloos aangeven hoe groot de risico’s zijn van de werkzaamheden die in de planning staan.
Lees ook: Asbestinventarisatie

Wat kost asbest verwijderen?

Wanneer duidelijk wordt dat het aanwezige asbest uit uw huis of gebouw moet worden verwijderd is het natuurlijk van belang om een goed beeld te krijgen van het kostenplaatje. Het is echter lastig om hier standaardprijzen voor te geven, wel zijn er enkele richtprijzen.

De kosten voor het verwijderen van de asbest in uw huis of gebouw hangen voor een groot deel af van de grootte van de ruimte. Dit komt doordat het de gehele ruimte vakkundig asbest vrij gemaakt dient te worden en zelfs eventuele vezels in de lucht verwijderd moeten worden.

U kunt uitgaan van het volgende overzicht met indicatieve prijzen, op basis van de grootte van de ruimte:

1 ruimte tot max.35 m2:€750 tot €950
2 ruimtes tot max. 40 m2:€850 tot €1.050
2 ruimten tot max 70 m2:€1.450 tot €1.950
ruimten tot max 50 m2:€1.000 tot €1.400

Het betreft allerlei soorten asbestsaneringen zoals isolatiewerken, vloerbedekking, dakbedekking etc. echter exclusief asbesthoudende golfplaten: deze worden hieronder behandeld. Houd er rekening mee dat dit de prijzen exclusief 21% btw en exclusief asbestinventarisatie, exclusief herstelwerkzaamheden en exclusief eventuele subsidies.

Wat tevens meespeelt in het bepalen van de kosten is de concentratie van de asbestvezels. Daarnaast kunnen er bijvoorbeeld extra toeslagen berekend worden als de asbest door omstandigheden moeilijk weg te halen is.

Kosten asbest golfplaten verwijderen

Indien u in uw woning golfplaten heeft waarin asbest is gevonden, gelden hier aparte prijzen. Ook hierbij is het lastig om standaardprijzen voor te geven, echter zijn er hiervoor ook enkele richtprijzen. De kosten om asbesthoudende golfplaten te laten verwijderen hangen af van het formaat van de verschillende platen. Een indicatie:

1 tot 10 m2:€500 tot €600
11 tot 20 m2:€600 tot €700
21 tot 30 m2:€700 tot €750
31 tot 50 m2:€750 tot €800
Meer dan 100 m2:€13 tot €14 per m2

Prijzen zijn exclusief 21% btw en exclusief asbestinventarisatie, exclusief herstelwerkzaamheden en exclusief eventuele subsidies.

Afval verwerking en nemen van monster

Houd er rekening mee dat het verwerken van het asbesthoudende afval aanvullende kosten met zich mee zal brengen, dit zit niet verwerkt in de kosten voor het laten verwijderen hiervan. Ook het nemen van een monster zal extra kosten met zich meebrengen. Houd rekening met deze elementen op het moment dat u de totale kosten voor het verwijderen van asbest wilt berekenen, of vraag een gecertificeerd bedrijf om een offerte op maat.

Bespaar tips

Wilt u graag asbest laten verwijderen, maar heeft u slechts een beperkt budget voor handen of wilt u gewoon zoveel mogelijk geld besparen? In dat geval kunnen deze bespaartips u daar bij helpen.

  • Zelf asbest verwijderen. In bepaalde situaties is het perfect toegestaan om zelf asbest te verwijderen. Wanneer het gaat om hechtgebonden asbest is het potentiële gezondheidsrisico immers zeer beperkt. Zelf de handen uit de mouwen steken kan u in dit geval bijzonder veel geld besparen. Lees ook: Zelf asbest verwijderen
  • Subsidie voor asbest verwijderen. Bent u niet van plan om asbest te laten verwijderen uit uw privéwoning, maar wel uit uw bedrijfspand? In dat geval kunt u rekenen op het bestaan van een zeer interessante subsidie. Lees ook: Asbest subsidies
  • Zelf asbesthoudend materiaal afvoeren. Tot slot, wanneer u asbesthoudende materialen heeft verwijderd dienen deze uiteraard nog te worden afgevoerd. Voor het ophalen betaalt u minimaal €125. Daar komen de eventuele transportkosten die uw gemeente in rekening brengt, nog bij. Dit kunt u in veel gevallen zelf doen. U leest hier waar u rekening mee dient te houden bij het afvoeren van asbesthoudend materiaal.

Exacte prijs weten?

Wilt u exact weten wat de kosten zin voor het verwijderen van asbest? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan of neem contact met ons op. Ons team van gecertificeerde asbestspecialisten helpt u graag verder.

Vragen?

Neem contact op met onze adviseur

Adviseur Asbestkoning

E-mail mij
Bel

Asbestkoning.nl heeft een hecht team van gecertificeerde asbestspecialisten (voor zowel verwijdering als inventarisatie). Onze mensen en ons bedrijf worden aan strenge eisen gecontroleerd en door onze klanten als zeer goed beoordeeld.

Gecertificeerde partijen zijn te herkennen aan een SC-530 (verwijdering) certificaat en een SC-540 (Asbestinventarisatie) certificaat.

Voor elke klus hebben wij een oplossing
Verwijderen asbest, asbest inventarisatie, golfplaten, dakisolatie, gevelbeplating, Plafonds, tegels, Zeil, leidingwerken, schoorstenen andere klussen.

Complexe- en spoedklussen
Wanneer een klus complex is of met spoed moet worden uitgevoerd, lopen de kosten vaak onredelijk hoog op.

Asbestkoning.nl rekent hiermee af en hanteert voor dit soort klussen normale tarieven!

Spoedklus?
Bel ons direct op 085 401 68 75