Asbest verwijderen

Wat moet ik doen als ik asbest wil (laten) verwijderen?

Zoals u waarschijnlijk al weet mag u in Nederland niet zomaar zelf asbest verwijderen en afvoeren. In de meeste gevallen moet dit door een gespecialiseerd bedrijf worden gedaan. Bekijk hieronder wat u moet regelen.

Huurders

U moet asbest direct melden bij uw verhuurder. De verhuurder (huiseigenaar) is verantwoordelijk voor het veilig laten verwijderen van de asbest. U hoeft zelf niks te doen.

Huiseigenaren

U bent verantwoordelijk voor de verwijdering van de asbest. Bekijk het stappenplan om te zien wat u in welke situatie moet doen.

Stappenplan asbest verwijderen

  • U dient als huiseigenaar altijd eerst een asbestinventarisatie te laten maken door een gespecialiseerd bedrijf. Uiteraard bent u hiervoor bij de Asbestkoning aan het juiste adres.
  • Blijkt uit de inventarisatie dat het om minder dan 35m2 hechtgebonden asbesthoudend materiaal gaat (type A)? Dan mag u het ook zelf verwijderen. In alle andere gevallen moet een gespecialiseerd bedrijf dat doen.
  • Als u het asbest zelf mag verwijderen, dan moet u wel eerst een sloopmelding doen via bij uw gemeente.
  • Wanneer u het asbest niet zelf kan of mag verwijderen, schakel dan een erkend asbestsaneerder in. Uiteraard kunnen wij u hier mee helpen.
  • Wanneer het bedrijf toestemming of een vergunning heeft gekregen, kunnen de werkzaamheden nog niet gelijk beginnen. Eerst moet de start van de werkzaamheden bij het stadsdeel worden gemeld. Dit zullen wij voor u regelen.
  • Als de werkzaamheden klaar zijn moet degene die de sloopmelding heeft gedaan ook het einde van de werkzaamheden melden bij het stadsdeel. Ook dit zullen wij voor u regelen.

Vragen?

Neem contact op met onze adviseur

Adviseur Asbestkoning

Michel Kluve

E-mail mij
Bel

Asbestkoning.nl heeft een hecht team van gecertificeerde asbestspecialisten (voor zowel verwijdering als inventarisatie). Onze mensen en ons bedrijf worden aan strenge eisen gecontroleerd en door onze klanten als zeer goed beoordeeld.

Gecertificeerde partijen zijn te herkennen aan een SC-530 (verwijdering) certificaat en een SC-540 (Asbestinventarisatie) certificaat.

Voor elke klus hebben wij een oplossing
Verwijderen asbest, asbest inventarisatie, golfplaten, dakisolatie, gevelbeplating, Plafonds, tegels, Zeil, leidingwerken, schoorstenen andere klussen.

Complexe- en spoedklussen
Wanneer een klus complex is of met spoed moet worden uitgevoerd, lopen de kosten vaak onredelijk hoog op.

Asbestkoning.nl rekent hiermee af en hanteert voor dit soort klussen normale tarieven!

Spoedklus?
Bel ons direct op 085 401 68 75