Schoorsteen

Uw oude schoorsteen kan asbest bevatten aangezien dit vroeger vooral werd toegepast als brandwerend materiaal in en om de schouw. Het kan zijn dat je asbest terug vind in onder andere: de schoorsteen pijp, de schouw, de schoorsteenmantel, de schoorsteen buis, in het rookkanaal/ventilatiekanaal en in het cement.

Op deze pagina vind u alles over het herkennen van asbest in uw schoorsteen, over het verwijderen van asbest in uw schoorsteen en over de kosten van het verwijderen.

Asbest schoorsteen

Asbest schoorsteen herkennen

Een eigenschap van asbest is dat het brandwerend is, daarom werd het vaak gebruikt in en om de schoorsteen. De meeste ventilatiepijpen en schoorstenen die voor 1993 zijn gebouwd, zijn gemaakt van asbestcement.

Asbest kan verwerkt zijn in:

  • De schoorsteen pijp;
  • De schouw;
  • De schoorsteenmantel;
  • De schoorsteen buis;
  • Het rookkanaal/ventilatiekanaal;
  • Het cement.

Helaas is het lastig om asbest in uw schoorsteen te herkennen. Is uw schoorsteen voor 1993 gebouwd en sinds dien niet meer vernieuwd dan is de kans erg groot dat uw schoorsteen asbest bevat. Wilt u weten of uw schoorsteen veilig is? Dan kunt u een https://asbestkoning.nl/asbest-inventarisatie/">asbestinventarisatie laten uitvoeren. Na ons onderzoek weet u uit welk materiaal uw schoorsteen en rookkanaal bestaat. U ontvangt een uitgebreide rapportage en we kunnen de eventuele vervolgstappen bespreken.

Schoorsteen met asbest verwijderen

Het verwijderen van uw schoorsteen is zeker een optie, maar wel een ingrijpende klus. In sommige gevallen kan de schoorsteen beter behouden blijven als het gaat om hechtgebonden asbest, maar u heeft dan wel een meldingsplicht naar de gemeente toe. Als u besluit om de schoorsteen te laten verwijderen, dan dient dit gedaan te worden door een gecertificeerd saneringsbedrijf.

Asbestkoning.nl heeft een hecht team van gecertificeerde asbestspecialisten. Zowel voor het inventariseren van uw schoorsteen als voor de verwijdering van asbest. Onze mensen en ons bedrijf worden aan strenge eisen gecontroleerd en door onze klanten als zeer goed beoordeeld.

Wanneer een klus complex is of met spoed moet worden uitgevoerd, lopen de kosten vaak onredelijk hoog op. Asbestkoning.nl rekent hiermee af en hanteert voor dit soort klussen normale tarieven! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kosten

De kosten voor het saneren (verwijderen) van asbest in uw schoorsteen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Voorafgaand aan de sanering zelf dient een asbestinventarisatiebureau zoals Asbestkoning.nl te bepalen welke bronnen aanwezig zijn in de schoorsteen en in de omliggende ruimte. 

Vragen?

Neem contact op met onze adviseur

Adviseur Asbestkoning

E-mail mij
Bel