Asbest zelf verwijderen

Wat is een asbestinventarisatie?

Zoals u waarschijnlijk al weet mag u in Nederland niet zomaar zelf asbest verwijderen en afvoeren. In de meeste gevallen moet dit door een gespecialiseerd bedrijf worden gedaan. U dient altijd eerst een asbestinventarisatie te laten maken door een gespecialiseerd bedrijf. Uiteraard bent u hiervoor bij Asbestkoning aan het juiste adres.

Op deze pagina vind u alles over de norm om asbest te verwijderen zonder vergunning, asbest verwijderen als particulier, asbest opruimen en inleveren bij de gemeente en over de asbest boete.

Asbest zelf verwijderen

De norm om asbest te verwijderen zonder vergunning

Blijkt uit de inventarisatie dat het om minder dan 35m² hechtgebonden asbesthoudend materiaal gaat? Dan mag u het zelf verwijderen. In alle andere gevallen moet een gespecialiseerd bedrijf dat doen.

Als u het asbest zelf mag verwijderen, dan moet u wel eerst een sloopmelding doen via bij uw gemeente. Wanneer u het asbest niet zelf kan of mag verwijderen, schakel dan een erkend asbestsaneerder in. Uiteraard kunnen wij u hier mee helpen.

Asbest verwijderen als particulier

U mag als particulier zelf een beperkte hoeveelheid materiaal met asbest verwijderen. Dit mag alleen als dit kan zonder dat u het materiaal beschadigt:

  • Het (in zijn geheel) verwijderen van geschroefde, hechtgebonden asbesthoudende asbestplaten met een maximum van 35m² per kadastraal perceel;
  • Het verwijderen van losliggende asbesthoudende vloertegels en/of niet-gelijmde asbesthoudende vloerbedekking met een maximum van 35m² per kadastraal perceel.

U kunt bijvoorbeeld zelf een vensterbank weghalen als deze met schroeven vastzit. Er mogen geen asbestvezels vrij kunnen komen.

Asbest opruimen

Ook dient u bij het inleveren of storten van asbesthoudende materialen rekening te houden met een aantal zaken.

U levert asbest uit uw woning/gebouw af bij de milieustraat of afval brengstation van uw gemeente. Het vrijgekomen asbest pakt u dubbel in doorzichtige niet-luchtdoorlatende folie van 0,2 mm dikte en de naden tapet u af. De folie is, al dan niet tegen betaling, verkrijgbaar bij het lokale afval brengstation. Neem voor eventuele verdere voorschriften contact op met uw gemeente.

Asbest boete

In de praktijk blijkt dat zowel burgers als bedrijven zich vaak niet aan de regels houden bij het verwijderen van asbest. De reden hiervoor is meestal de hoge kosten. De kosten van gezondheidsschade zijn echter nog hoger. De regels en het toezicht rondom asbestverwijdering zijn daarom sinds 1 januari 2017 een stuk strenger geworden. Er staan hoge boetes op het illegaal verwijderen van asbest, natuurlijk wilt u dit voorkomen. Gaat u asbest verwijderen uit bijvoorbeeld uw woning of dak? Meld dit dan altijd bij de gemeente. Als de gemeente uw melding heeft geaccepteerd, kunt u het asbest verwijderen.

Wilt u hulp of extra advies bij het verwijderen van asbest? Plaats dan een offerte aanvraag of neem contact met ons op. Ons team van gecertificeerde asbestspecialisten helpt u graag verder.

Vragen?

Neem contact op met onze adviseur

Adviseur Asbestkoning

E-mail mij
Bel

Asbestkoning.nl heeft een hecht team van gecertificeerde asbestspecialisten (voor zowel verwijdering als inventarisatie). Onze mensen en ons bedrijf worden aan strenge eisen gecontroleerd en door onze klanten als zeer goed beoordeeld.

Gecertificeerde partijen zijn te herkennen aan een SC-530 (verwijdering) certificaat en een SC-540 (Asbestinventarisatie) certificaat.

Voor elke klus hebben wij een oplossing
Verwijderen asbest, asbest inventarisatie, golfplaten, dakisolatie, gevelbeplating, Plafonds, tegels, Zeil, leidingwerken, schoorstenen andere klussen.

Complexe- en spoedklussen
Wanneer een klus complex is of met spoed moet worden uitgevoerd, lopen de kosten vaak onredelijk hoog op.

Asbestkoning.nl rekent hiermee af en hanteert voor dit soort klussen normale tarieven!

Spoedklus?
Bel ons direct op 085 401 68 75