Asbest in Veenendaal?

Wat als u vermoedt dat u asbest heeft in uw woning of bedrijfspand?

De kans is groot dat u asbest tegenkomt in uw huis, schuur of bedrijfspand die is gebouwd vóór 1994. Als u uw woning, schuur of bedrijfspand, gebouwd vóór 1994, wilt verbouwen, renoveren of slopen, dan heeft u de (wettelijke) verplichting om voor de aanvang van uw sloop- en /of renovatiewerkzaamheden te controleren of er asbest aanwezig is.

  • U dient als pandeigenaar altijd eerst een asbestinventarisatie te laten maken door een gespecialiseerd bedrijf, uiteraard bent u hiervoor bij de Asbestkoning aan het juiste adres.
  • Blijkt uit de inventarisatie dat het om minder dan 35m² hechtgebonden asbesthoudend materiaal gaat (type A)? Dan mag u het ook zelf verwijderen. In alle andere gevallen moet een gespecialiseerd bedrijf dat doen.
  • Als u het asbest zelf mag verwijderen, dan moet u wel eerst een sloopmelding doen via www.omgevingsloket.nl.
  • Wanneer u het asbest niet zelf kan of mag verwijderen, schakel dan een erkend asbestsaneerder in. Uiteraard kunnen wij u hier mee helpen.
  • Wanneer het bedrijf toestemming of een vergunning heeft gekregen, kunnen de werkzaamheden nog niet gelijk beginnen. Eerst moet de start van de werkzaamheden bij de Omgevingsdienst van uw gemeente Veenendaal worden gemeld. Dit zullen wij voor u regelen.
  • Als de werkzaamheden klaar zijn moet degene die de sloopmelding heeft gedaan ook het einde van de werkzaamheden melden bij de Omgevingsdienst. Ook dit zullen wij voor u regelen.

Wilt u een offerte voor het verwijderen van asbest? Of wilt u eerst een inventarisatierapport laten opstellen? Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor een advies op maat!

Vragen?

Neem contact op met onze adviseur

Adviseur Asbestkoning

Michel Kluve

E-mail mij
Bel