Waar vind ik asbest?

Asbestwegwijzer

Asbest is voor 1994 in veel verschillende producten in woningen gebruikt. De Asbestwegwijzer informeert u over de grote variatie aan asbesthoudende producten die in en om woningen zijn toegepast.

Een asbestinventarisatie uitgevoerd door een gecertificeerd asbestinventarisatiebureau maakt duidelijk of asbest in een woning zit.

Let op: alleen met een laboratoriumanalyse kunt u vaststellen of een materiaal of product asbest bevat. Wel is het mogelijk materialen met asbest in woningen te herkennen. Wilt u weten of er asbest in uw eigen huis aanwezig is? Laat dan een asbestinventarisatie door een gecertificeerd asbestinventarisatiebureau uitvoeren.

Omschrijving (mogelijk) asbesthoudende woningonderdelen

  1. Dakplaten en dakpannen, Asbestcement regengoten, asbestcement isolatieplaten, asbestcement golfplaten
  2. Zolderisolatie, dakisolatie (binnenzijde), thermisch isolatie leidingwerk, boiler/cv-ketel isolatie,
  3. Asbesthoudende kit/stopverf/ bij kozijnen
  4. Asbest gevelbeplating, asbest gevelisolatie, asbesthoudend stucwerk
  5. Asbestisolatie in plafonds & tussenvloeren, vloerbedekking zoals tegels en zeil (vinyl,linoleum) met asbest onderlaag,asbesthoudende muur & plafondcoatings
  6. Asbesthoudende isolatie van verwarmingselementen zoals forneizen, gaskachels, schoorstenen, wasdrogers, wasmachines,haardrogers en vele andere elektrische apparaten. Elektrische elementen als verlichting, meterkasten etc.
  7. Auto’s met asbest remblokken en asbest voeringen

Bron: www.infomil.nl / De Asbestwegwijzer

U kunt asbest aantreffen:

Vragen?

Neem contact op met onze adviseur

Adviseur Asbestkoning

Michel Kluve

E-mail mij
Bel

Asbestkoning.nl heeft een hecht team van gecertificeerde asbestspecialisten (voor zowel verwijdering als inventarisatie). Onze mensen en ons bedrijf worden aan strenge eisen gecontroleerd en door onze klanten als zeer goed beoordeeld.

Gecertificeerde partijen zijn te herkennen aan een SC-530 (verwijdering) certificaat en een SC-540 (Asbestinventarisatie) certificaat.

Voor elke klus hebben wij een oplossing
Verwijderen asbest, asbest inventarisatie, golfplaten, dakisolatie, gevelbeplating, Plafonds, tegels, Zeil, leidingwerken, schoorstenen andere klussen.

Complexe- en spoedklussen
Wanneer een klus complex is of met spoed moet worden uitgevoerd, lopen de kosten vaak onredelijk hoog op.

Asbestkoning.nl rekent hiermee af en hanteert voor dit soort klussen normale tarieven!

Spoedklus?
Bel ons direct op 085 401 68 75